Een kind inschrijven op een school doe je niet zomaar. Dat begrijpen we volkomen. Daarom geven we u graag een rondleiding door het schoolgebouw en een kennismakingsgesprek. Zodat u de sfeer kunt proeven, leerkrachten kunt ontmoeten en vragen kunt stellen die ú belangrijk vindt. Uw kind kan natuurlijk mee!

Belt u voor een afspraak met onze directeur Rosa Houweling, telefoon 0182-393234. Of stuur een e-mail.

Bent u enthousiast over onze school en wilt u uw kind inschrijven? Dan krijgt u na het kennismakingsgesprek een aanmeldingsformulier. Bij het kennismakingsgesprek geven we al aan of er plaats is voor uw kind.

Wanneer kunt u uw kind inschrijven?

Vanaf het tweede jaar van uw kind kunt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding door de school. De inschrijving van uw kind ontvangen we het liefst ruim voor de derde verjaardag. Mocht u later zijn met de inschrijving, dan is uw kind nog steeds van harte welkom, mits er plaats is.

Gaat uw kind naar de peutergroep ’t Fonteintje?

Kinderen die op ’t Fonteintje zitten, krijgen voorrang op een plek op de basisschool De Bron. Gaat uw kind naar ’t Fonteintje? Dan moet u uw kind nog wel inschrijven bij De Bron.

Uitnodiging van de school

Zodra we het inschrijfformulier binnen hebben, krijgt u een bevestiging via de mail. Zes weken voordat uw kind start op de school, wordt u gebeld door de juf van uw kind. Voor een afspraak, want het is altijd fijn om alvast kennis te maken. Dit gebeurt nog voordat de school echt is begonnen.

In dat gesprek worden allerlei praktisch zaken besproken.

Starten op school

De stap naar de  basisschool is voor kleine kinderen groot. Uw kind mag al op de 1evan de maand dat hij of zij vier jaar oud wordt, starten met de ochtenden op school. Is uw kind vier jaar geworden? Dan mag uw kind hele dagen naar school. Maar we weten uit ervaring dat veel kleuters nog behoefte hebben aan een middagje uitrusten. Die ruimte is er, in overleg met de juf.